Funderar du på att köpa en hundkoja?

Något som kan vara bra att satsa på, det är en hundkoja. Dessa används främst ute, för att ge hunden ett bra skydd mot vädret. Ofta ställer man den då i en hundgård. Men det finns även de hundkojor man kan ha inne, som en plats för hunden att få vara i fred på. 

Om du ska köpa en hundkoja, kolla då gärna in www.bästaprodukterna.com för att jämföra olika varianter. 

Hitta en bra hundkoja

Om du ska ha en hundkoja ute för din hund, som den kan ha då den står i hundgården, så är det ett måste att se till så att den är isolerad. Den ska även vara ventilerad. Ju mer tid hunden tillbringar i den, desto viktigare är det att ha en bra hundkoja.

Se även till att hundkojan är stabil och inte kan blåsa iväg eller välta. Den ska skydda din hund mot regn, fukt, snö, solsken och mycket mer. 

Storleken på hundkojan avgörs av hur stor hund du har. Mät unden från nosspets till svanstipp när hunden står som vanligt. Det mått man får fram ska sedan multipliceras med 1,1. Kojans bredd ska vara hundens mankhöjd multiplicerat med 1,1. För att få fram hundkojans höjd ska mankhöjden multipliceras med 1,2. Sedan är det ok om den är lite större, men aldrig mindre!

Sedan har du även alternativet att bygga en egen hundkoja om du tycker du är händig nog för det. 

23 Nov 2022