Hur fungerar antiskällhalsband?

Något som finns att köpa idag, det är så kallade antiskällhalsband. Ett sådant kan vara bra att ha för att lära din hund att inte skälla i tid och otid. Detta halsband finns idag i flera varianter, som med vibration, spray eller högfrekventa ljud som endast hunden kan höra. Det du bör tänka på är att använda det i träningssyfte bara. Inte att hunden ska ha på sig det jämt. Ibland är det ju så att hundar ska få skälla. 

De tillfällen du inte vill ha en skällande hund kan vara när det ringer på dörren till exempel eller när du lämnar hunden ensam hemma. 

Olika antiskällhalsband

Det finns som sagt olika varianter av antiskällhalsband. Ett av dem är med spray, som då sprayar ut som en liten dusch varje gång hunden skäller. Denna spray är helt ofarlig för din hund och känns bara otrevlig egentligen. 

En annan variant är halsband med vibration som då vibrerar när hunden skäller och gör att hunden avbryter. En tredje variant är  ultraljudshalsband – detta halsband sänder ut en ultraljudssignal som endast hunden hör när den avger ett skall.

En annan variant för att få hunden att sluta skälla är så kallade antiskäll-stationer. Dessa kan sättas upp inne eller ute. Även de har en ultraljudston.

Använd med aktsamhet

Ett antiskällhalsband ska som sagt användas för att träna bort skall och ska inte vara på jämt för att få hunden tyst! Så använd ditt antiskällhalsband med aktsamhet.

17 Feb 2023