Hund i bil - tänk på detta

Att ha med dig din hund i bilen, korta turer så väl som på semestern, då gäller det att göra det på rätt sätt. Hunden måste färdas på ett säkert sätt samt att det även är ett måste att ta hänsyn till om det är kallt eller varmt ute. 

Det är bra att innan du ska iväg fundera på om det är bra att ha med hunden alls. Kanske den mår bättre hos vänner eller på ett pensionat. Om du har behov av att transportera din hund, så måste du se till att den åker säkert. Det genom att ha den i sele och bälte eller att skaffa en hundbur. Du kan jämföra hundburar på husdjursrevyn. Buren i sig måste vara i rätt storlek för din hund. Den ska vara minst hundens längd gånger 1,10. Bredden ska vara hundens bröstbredd gånger 2,5. Hunden ska kunna ligga ner och vända sig obehindrat. Buren ska vara så hög att hunden kan stå i normal ställning.

Varma och kalla bilar

Även om du satsat på en bra hundbur för din hund att åka i, så är det även annat att ta hänsyn till. En varm bil kan till exempel vara en livsfara för din hund. Så du bör inte lämna den ensam i bilen under sommaren. Under färd är det bra att ha på en AC. Under vintern är det kylan man ska se upp med. En bil som står still kan bli riktigt kall och även då är det viktigt att inte hunden lämnas ensam.

 

1 Sep 2022