Hund i lägenhet - tänk på detta

Bor du i en hyresrätt och vill skaffa hund? Då finns det några saker du måste tänka på. Jag har tagit reda på lite saker som kan vara till nytta. Läs gärna innan du skaffar en hund så slipper du överraskningar. 

1. Kolla med hyresvärden

Vissa hyreslägenheter är allergisäkrade. I en sån lägenhet kan du aldrig ha hund eller katt. Olika hyresvärdar har också olika regler kring husdjur. Mejla dem, eller ring dem och fråga innan du skaffar husdjur. Det vore jobbigt att få ett besked om vräkning bara för att man missat att kolla. 

2. Prata gärna med grannarna

Det är inget krav, men det är god ton. Genom att prata med grannarna först så får du snabbt en känsla för hur du och din hund kommer att bli mottagen i grannskapet. Märker du ett massivt motstånd redan innan du  skaffat hunden så lär det inte minska efter hunden kommit hem. Om du har en hund som skäller mycket så kan dina grannar börja klaga. 

3. Du ansvarar för skador

När det är dags att flytta till en annan bostad kommer du som hundägare att behöva städa mer grundligt än de utan husdjur. Hundhår har en tendens att fastna överallt. Vi kan rekommendera att använda städfirma för flyttstädning för att slippa städa själv. Har hunden orsakat skador, som repor i trägolv och trappor eller bitmärken i luckor, så är det du som hundägare som får stå för kostnaden att laga. 

1 Jul 2022