Ett läckande tak är inte kul

När man vaknar upp en tidig morgon, sträcker på sig, och sätter ner fötterna på mattan bredvid sängen räknar man med en varm och mysig känsla. Att då känna iskallt vatten är inte kul! Jag tände lampan direkt och såg genast att hela mattan var dyblöt. Det här var inget dricksglas som ramlat ner från nattduksbordet inte!

Efter lite undersökningar (och efter att hämtat skurhinken för att städa) så såg jag att vattnet kommit längs väggen och runnit ut på golvet. Jag förstod direkt att jag hade fått en läcka i taket. Jag ringde en takläggare i Kungsbacka som kom hit för att kolla upp det och eftersom det redan var blött inne så kom de faktiskt väldigt snabbt. 

Det kunde varit värre

Jag såg scenarion framför mig där de var tvungna att ta bort taket helt och hållet och göra om det från grunden och i mitt huvud hörde jag en kassa-apparat klirra ilsket. Takläggaren som var här för att inspektera kom ner och bekräftade att visst var det en läcka, men det skulle inte krävas ett takbyte. 

Det var ett takfönster som läckte. Där fönstret möter taket så att säga. Där blir det som en skarv och ibland så öppnar den sig av olika skäl och då rinner det in vatten. Han åkte och hämtade lite material och fixade sedan läckan samma dag. Däremot sade han till mig att att inom 5 - 10 år så skulle nog huset må bra av att byta tak. 

18 Nov 2021