Välj rätt försäkring för hunden

Så fort du köper en hund, så är det viktigt att se till att försäkra den! Att ha en bra försäkring ger dig en bra trygghet, i fall om att något skulle hända din hund. Det är ju dyrt att hamna hos veterinären och har du ingen försäkring alls, så kan det handla om tiotusentals kronor du måste lägga ut själv. Med en bra försäkring så täcker den en större del av kostnaden.

Om du vill jämföra olika bolag och olika försäkringar, så kan du göra det på crediwizz.se. Det gör det lite lättare att hitta den rätta försäkringen för just din hund.

Hitta bästa försäkringen

Det finns en del saker att titta på då du ska jämföra olika försäkringar för hund. Bland annat är det bra att kolla vad den maximala ersättningen ligger på. Ofta ligger den mellan 20 000 kr upp till 140 000 kr. Sedan är det ju bra att även kolla vad det kostar dig per månad samt vad det är för självrisk som gäller. 

Kolla även hur omfattande försäkringen är och om det är både för veterinärvård och livförsäkring. Annat att kolla upp är självriskperiod.

Det kan vara bra att ha vissa tillägg i försäkringen så som att medicin eller viss röntgen betalas av bolaget. Även rehab. 

Vissa försäkringsbolag kan ge dig olika rabatter, till exmpel om du har flera hundar och har alla försäkrade hos dem eller att du även har andra försäkringar hos samma bolag. 

13 May 2022